Anna palautetta älykkäästä hausta

28.11.2018

Älykäs haku on Paikkatietoalustan palvelu, jonka kautta voi hakea paikkatietoaineistoja ja -palveluita. Käy kokeilemassa haun toimivuutta ja anna palautetta tuloksista sivuilta löytyvän palautelomakkeen avulla.

Älykäs haku hakee yli tuhannen Paikkatietohakemistoon tallennetun paikkatietoaineiston ja -palvelun metatietoja, jotka ovat nyt saatavilla helpon ja yksinkertaisen käyttöliittymän avulla kenen tahansa hyödynnettäväksi. Tämä parantaa merkittävästi paikkatietoaineistojen ja -palveluiden käytettävyyttä ja löydettävyyttä. 

Hakutuloksia voi suodattaa aineistotyypin, aihealueen, INSPIRE-teeman tai vastuutahon mukaan. Aineistoja voi tutkia tarkemmin hakutuloksista avautuvien metatietokorttien avulla, joista näkee myös mistä aineisto tai palvelu avautuu käytettäväksi.

Hakua kehitetään yhdessä eri toimijoiden kanssa ja kaikki palaute kehitysvaiheessa on arvokasta. Käy kokeilemassa, miten haku toimii ja anna palautetta tuloksista sivulta löytyvän palautelomakkeen avulla. 

Kunkin hakutulossivun perässä on mahdollisuus lähettää ilmoitus, jos hakutulokset eivät vastanneet odotettua. Palautelomake lähettää ilmoituksen mukana tiedon myös hakusanasta ja käytetyistä suodatuksista, jotta mahdollisiin ongelmakohtiin päästään tehokkaasti käsiksi. 

Testaa hakua osoitteessa beta.paikkatietoalusta.fi/hae.

Katso myös näin käytät Paikkatietoalustan älykästä hakua -opasvideo: